SETI@home v7 6.98 for ATI OpenCL released.

Message boards : News : SETI@home v7 6.98 for ATI OpenCL released.
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

AuthorMessage
Claggy
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 May 06
Posts: 1037
Credit: 8,440,339
RAC: 0
United Kingdom
Message 44455 - Posted: 8 Dec 2012, 20:35:30 UTC - in response to Message 44453.  

after upgrading to boinc 7.31 and downgrading back to 7.28

Pick a Boinc version, and stick with it, upgrade to fix any Bugs/features as they are fixed, swapping Boinc versions won't change how well an app crunches.

This thread the Seti@home v7 release thread, If you're now talking about Astropulse then you are off topic, Go to the Astropulse sub-forum and post there,

Claggy
ID: 44455 · Report as offensive
Claggy
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 May 06
Posts: 1037
Credit: 8,440,339
RAC: 0
United Kingdom
Message 44456 - Posted: 8 Dec 2012, 20:47:33 UTC - in response to Message 44454.  
Last modified: 8 Dec 2012, 20:48:28 UTC

did a clean install of 12.11 beta11 no differance.

did a clean istall of 12.8

still have problem but graph smother will wait and see.

If you need to generate new compilations with your earlier driver, Suspend GPU utilisation,
Go to your Seti Beta project directory, and delete (or move files elsewhere for safe keeping) the following files, where the your_GPU_name or your_CPU_name is what your GPU and CPU is:

r1643_your_CPU_name.wisdom

clFFTplan_your_GPU_name_8_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_16_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_32_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_64_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_128_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_256_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_512_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_1024_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_2048_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_4096_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_8192_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_16384_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_32768_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_65536_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_131072_r1643.bin
clFFTplan_your_GPU_name_524288_r1643.bin

MultiBeam_Kernels_r1643.cl_your_GPU_name.bin_V7

Once you're removed those files from the Seti Beta project directory, re-enable GPU use, and the app will generate fresh compilations.

Claggy
ID: 44456 · Report as offensive
dancer42
Volunteer tester

Send message
Joined: 23 Nov 12
Posts: 15
Credit: 36,669
RAC: 0
United States
Message 44457 - Posted: 8 Dec 2012, 20:49:06 UTC

all web searches lead here

answer the question does 7.31 have xml file.

if i am in the wrong place please provide link.
ID: 44457 · Report as offensive
dancer42
Volunteer tester

Send message
Joined: 23 Nov 12
Posts: 15
Credit: 36,669
RAC: 0
United States
Message 44458 - Posted: 8 Dec 2012, 20:50:56 UTC - in response to Message 44456.  
Last modified: 8 Dec 2012, 21:00:05 UTC

thank you will try.

have tried cant remove what is not there

my boinc directory has no xml no rev. files no rev. dll's

have uninstalled boinc removed directory and reinstall.

the files i need to change are not here were do i look?
ID: 44458 · Report as offensive
Claggy
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 May 06
Posts: 1037
Credit: 8,440,339
RAC: 0
United Kingdom
Message 44461 - Posted: 8 Dec 2012, 22:43:45 UTC - in response to Message 44457.  
Last modified: 8 Dec 2012, 22:59:17 UTC

all web searches lead here

answer the question does 7.31 have xml file.

if i am in the wrong place please provide link.

The Question is Nonsense, what is 7.31? I know what a F731 is, that is an RAF serviceabilty label, perhaps you're talking about Boinc 7.0.31, Boinc has lots of xml files, as does each version of Boinc.

Claggy
ID: 44461 · Report as offensive
dancer42
Volunteer tester

Send message
Joined: 23 Nov 12
Posts: 15
Credit: 36,669
RAC: 0
United States
Message 44465 - Posted: 9 Dec 2012, 0:19:52 UTC

yes and i found them i program data

I am sorry I am not as good as you claggy

I wouldn't trouble this board again for a long while.
ID: 44465 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44469 - Posted: 9 Dec 2012, 10:43:35 UTC - in response to Message 44465.  

yes and i found them i program data

I am sorry I am not as good as you claggy

I wouldn't trouble this board again for a long while.


Please do!!!
ID: 44469 · Report as offensive
Claggy
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 May 06
Posts: 1037
Credit: 8,440,339
RAC: 0
United Kingdom
Message 44470 - Posted: 9 Dec 2012, 11:40:34 UTC - in response to Message 44465.  

yes and i found them i program data

I am sorry I am not as good as you claggy

I wouldn't trouble this board again for a long while.

Please stay, just post in a bit more detail what happens,

Claggy
ID: 44470 · Report as offensive
Profile Raistmer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 05
Posts: 2423
Credit: 15,878,738
RAC: 0
Russia
Message 44471 - Posted: 9 Dec 2012, 13:01:38 UTC
Last modified: 9 Dec 2012, 13:02:57 UTC

Will rise this issue on AMD OpenCL forums.
Claggy, do we have driver restarts with post Cat 12.8 drivers on AP6 too?
And do all GPUs affected or HD7xxx exclusively ?
ID: 44471 · Report as offensive
Claggy
Volunteer tester

Send message
Joined: 29 May 06
Posts: 1037
Credit: 8,440,339
RAC: 0
United Kingdom
Message 44472 - Posted: 9 Dec 2012, 13:31:51 UTC - in response to Message 44471.  

Will rise this issue on AMD OpenCL forums.
Claggy, do we have driver restarts with post Cat 12.8 drivers on AP6 too?
And do all GPUs affected or HD7xxx exclusively ?


AP seems O.K on my HD7770 after doing Compilations on Cat 12.11Beta8, and is apparently O.K on dancer42's HD6870's with Cat 12.11 too,

Claggy
ID: 44472 · Report as offensive
Profile Mike
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 16 Jun 05
Posts: 2530
Credit: 1,074,556
RAC: 0
Germany
Message 44474 - Posted: 9 Dec 2012, 14:18:41 UTC

No problems with Cat 12.8 - 12.10 on 5850 and 6850.

With each crime and every kindness we birth our future.
ID: 44474 · Report as offensive
Profile Raistmer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 05
Posts: 2423
Credit: 15,878,738
RAC: 0
Russia
Message 44475 - Posted: 9 Dec 2012, 15:30:43 UTC

http://devgurus.amd.com/thread/160076
Please add more detals and corrections.
ID: 44475 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44490 - Posted: 10 Dec 2012, 5:34:51 UTC

I have driver restart trouble afyer using 12.11Beta 11 with ATI MB tasks here at Beta.
And after reinstalling 12.3 it still is the same, uninstalled the beta first ofcourse

win vista 32-bit with ATI 5850
ID: 44490 · Report as offensive
Profile Raistmer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 05
Posts: 2423
Credit: 15,878,738
RAC: 0
Russia
Message 44491 - Posted: 10 Dec 2012, 6:58:31 UTC - in response to Message 44490.  

I have driver restart trouble afyer using 12.11Beta 11 with ATI MB tasks here at Beta.
And after reinstalling 12.3 it still is the same, uninstalled the beta first ofcourse

win vista 32-bit with ATI 5850


Did you delete binary cache after reinstall ?
ID: 44491 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44493 - Posted: 10 Dec 2012, 18:24:03 UTC - in response to Message 44491.  
Last modified: 10 Dec 2012, 18:24:18 UTC

I have driver restart trouble afyer using 12.11Beta 11 with ATI MB tasks here at Beta.
And after reinstalling 12.3 it still is the same, uninstalled the beta first ofcourse

win vista 32-bit with ATI 5850


Did you delete binary cache after reinstall ?


I did a detach.....That deletes the folder, right?
And then re attached the project.

Are there cache files anywhere else???
ID: 44493 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44494 - Posted: 10 Dec 2012, 19:11:33 UTC

Mike Told me to look for a file that was left by the Beta11 that was located in C:\windows\System32\ folder and called OpenCl.dll

I removed it and reinstalled APP from driver 12.3.

I'll try a couple of more Beta tasks.

Thank you Mike
ID: 44494 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44495 - Posted: 10 Dec 2012, 19:22:37 UTC

driver restarts still occour.....

No Beta for me, I'm afraid
ID: 44495 · Report as offensive
TRuEQ & TuVaLu
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 28 Jan 11
Posts: 619
Credit: 2,580,051
RAC: 0
Sweden
Message 44504 - Posted: 12 Dec 2012, 5:16:52 UTC - in response to Message 44494.  

Mike Told me to look for a file that was left by the Beta11 that was located in C:\windows\System32\ folder and called OpenCl.dll

I removed it and reinstalled APP from driver 12.3.

I'll try a couple of more Beta tasks.

Thank you Mike



There was another file as well.
amdocl.dll that had to be manually removed.

Running Beta again.
ID: 44504 · Report as offensive
Profile Raistmer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 18 Aug 05
Posts: 2423
Credit: 15,878,738
RAC: 0
Russia
Message 44505 - Posted: 12 Dec 2012, 7:19:42 UTC

It's hard to remove AMD drivers completely.
Here what AMD support recommends to to to cleanup current driver version more or less totally:


1. Download the WICU.
http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Windows-Installer-CleanUp-Utility.shtml

2. Uninstall everything related to ATI/AMD and reboot through programs and
features in the Control Panel (programs and features).
Use Driver Fusion (freeware) to remove any remnants of AMD (check the "AMD
Display" box) (http://treexy.com/products/driver-fusion).

3. Launch WICU and delete anything related to ATI/AMD/CCC.

4. Delete all ATI/AMD folders in "C:\Program Files" and "C:\Program Files
(x86)".

5. Boot into safemode and navigate to the "C:\Windows\Assembly" folder and
delete any assemblies which have the public token key "90ba9c70f846762e". It
is possible that you won't find any, but check it.

6. Reboot.

7. Install the Catalyst package again.

ID: 44505 · Report as offensive
Profile tazzduke
Volunteer tester

Send message
Joined: 6 Jan 11
Posts: 14
Credit: 1,151,929
RAC: 0
Australia
Message 44513 - Posted: 13 Dec 2012, 11:29:51 UTC

Greets to you all

Well first up, apologies for nuking so many workunits, I was running AMD Catalyst 12.11 Beta and after finding some time to peruse the forums, found that this version did not play nice on this project.

Managed to get some time to do the full clean and reinstall solution on the AMD Catalyst Drivers.

I now am back on the AMD Catalyst 12.8 drivers and can safely say I have successfully completed one workunit (its awaiting validation as we speak)

http://setiweb.ssl.berkeley.edu/beta/result.php?resultid=11712754

The stderr output has a lot of information in it, so hopefully its useful to you, as some of it, is a bit hard for me to comprehend.

Running WIN 7 X64, Boinc 7.0.40 x64, AMD 12.8 on a HD5850, running stock apps

Regards
Tazzduke
ID: 44513 · Report as offensive
Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

Message boards : News : SETI@home v7 6.98 for ATI OpenCL released.


 
©2022 University of California
 
SETI@home and Astropulse are funded by grants from the National Science Foundation, NASA, and donations from SETI@home volunteers. AstroPulse is funded in part by the NSF through grant AST-0307956.